L'home va crear un entramat d'empreses pantalla per blanquejar els diners estafats (@mossos)
L'home va crear un entramat d'empreses pantalla per blanquejar els diners estafats (@mossos)
Sant Esteve Sesrovires

Detingut per manipular xecs i pagarés i per haver estafat dos milions d'euros en dos anys

Es tracta de l'exdirector financer d'una empresa de Sant Esteve Sesrovires

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra ha detingut l'exdirector financer d'una empresa de Sant Esteve Sesrovires perquè hauria comès una estafa de dos milions d'euros. Està acusat de manipular xecs i pagarés d'empresa durant dos anys i d'haver creat un entramat d'empreses pantalla per blanquejar els diners estafats.

Els Mossos d'Esquadra també han detingut un home i dues dones més que actuaven com a administradors de les empreses pantalla i rebien els diners estafats. Tots són familiars del principal acusat i residents a Piera i a l'Hospitalet de Llobregat, i tenen 69, 68, 34 i 32 anys.

Després de passar a disposició judicial, el jutge ha decretat presó per a l'exdirector financer i per a l'home detingut. En canvi, les dues dones han quedat en llibertat amb càrrecs. Tos estan acusats dels delictes d'estafa, falsedat documental i blanqueig de capitals..

La investigació va començar arran d'una denúncia posada el juliol de 2016 per un dels responsables de l'empresa que havia detectat irregularitats.

 

Arran d'aquesta primera denúncia va començar una primera fase de la investigació que es va tancar amb la detenció, el febrer del 2017, de l'exdirector financer de l'empresa com a presumpte autor d'un delicte de falsedat de document mercantil i estafa, perquè havia manipulat xecs i pagarés de l'empresa i s'havia apoderat dels diners estafats.

Les investigacions, tutelades pel jutjat número 6 de Martorell, però, van continuar per desarticular l'entramat. Els Mossos van poder determinar que els investigats havien creat, quan el detingut exercia de director financer de l'empresa, un entramat de fins a set empreses on eren transferits els diners estafats per blanquejar-los. També van identificar la resta de col·laboradors, que van acabar detinguts.

En la investigació es va acreditar que s'havien emès de manera fraudulenta 163 xecs i pagarés.

Anar al contingut