La policia danesa damunt del submarí reflotat
La policia danesa damunt del submarí reflotat
Copenhaguen

Detingut l'amo d'un submarí per la misteriosa desaparició d'una periodista

L'inventor i propietari del submarí i únic supervivent del naufragi ha quedat detingut per la mort de la reportera sueca de 30 anys

RedaccióActualitzat

La policia danesa investiga la desaparició d'una periodista sueca, Kim Wall, després de pujar a un submarí que va naufragar prop de Copenhaguen.

L'inventor i propietari del submarí i únic supervivent del naufragi ha quedat detingut per la mort de la reportera de 30 anys. La fiscalia ha presentat càrrecs per homicidi, tot i que es desconeix on i com l'hauria matat.

El detingut, de 46 anys, s'ha declarat innocent i assegura que va deixar la periodista en una illa de Copenhaguen. Tot i això la policia sospita que el naufragi va ser intencionat i dins del submarí no es va trobar el cos de la noia.

Segons les primeres reconstruccions dels fets, la periodista es va citar amb el propietari de l'UC3 Nautilus dijous passat per conèixer el submarí i per tirar endavant un reportatge que estava preparant. A partir d'aquí haurien començat el viatge que el detingut assegura que va ser d'"un parell d'hores" fins que "va deixar la periodista en una illa".

Hores més tard van detectar el submarí, que s'estava enfonsant, amb el detingut fora sobre la torre de l'aparell. L'inventor va poder ser rescatat per una embarcació privada.

La mateixa nit la parella de la periodista va denunciar la desaparició de la noia i van començar les tasques de rescat però la policia no va poder trobar el cos.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut