Barcelona

Detenen Jordi Sumarroca i l'exalcalde de Torredembarra en una operació anticorrupció

Hi ha quatre detinguts més per la causa que investiga una trama de corrupció a l'Ajuntament de Torredembarra

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut aquest matí, al seu domicili barceloní, Jordi Sumarroca, conseller delegat de la constructora Teyco, en el context de la investigació per corrupció a l'Ajuntament de Torredembarra.

Jordi Sumarroca, fill de Carles Sumarroca, un dels fundadors de Convergència Democràtica de Catalunya, estaria acusat d'autoritzar pagaments il·lícits per part de Teyco a altres empreses. També s'ha detingut una cosina i un oncle de Sumarroca vinculats a la constructora.

El jutge del Vendrell investiga els tres membres de la família Sumarroca per corrupció i blanqueig, i indaga suposats pagaments per valor de 850.000 euros que la constructora Teyco va fer a dues exsocietats de l'alcalde de Torredembarra.

Tornen a detenir l'exalcalde de Torredembarra Daniel Massagué

Hi ha dos detinguts més en la mateixa operació. Un d'ells és Daniel Massagué, exalcalde del consistori, i l'altre, el jutge Mariano Judez. Massagué va ser detingut fa un any, quan era alcalde per CiU.

Les cinc detencions s'han fet a petició del jutjat número 1 del Vendrell que porta el cas. De moment es descarten noves detencions, però la policia continua els escorcolls a la seu de l'empresa Teyco, a Barcelona.

Teyco es defensa

L'empresa Teyco ha defensat en un comunicat que la relació comercial que han tingut és legal i documentada i desvincula les seves relacions amb Massagué de la seva activitat com a edil. Per l'empresa, que l'única obra feta per Teyco a Torredembarra hagi estat un pàrquing fa sis anys i que, des d'aleshores, "no hagi tornat a treballar mai amb el consistori d'aquesta ciutat, permet argumentar amb claredat que la relació professional amb Massagué es va mantenir estrictament al marge de la seva activitat com a alcalde, i no es tracta ni d'un intercanvi de favors ni de cap tipus de comissió".

Teyco lamenta que l'actuació d'aquest dijous "ha tingut una enorme repercussió pública que danya greument la reputació de l'empresa i de la família Sumarroca, a qui es qüestiona la seva presumpció d'innocència". L'empresa, a més, també afirma que els sobrecostos en les obres de l'aparcament no van superar en cap cas els límits permesos de la Llei de Contractes de les Administracions Públiques i es van aprovar a la Junta de Govern municipal.

Fundada l'any 1963 per Carles Sumarroca, els últims anys la constructora i promotora immobiliària Teyco amb seu a Barcelona i amb prop de 250 treballadors, ha centrat l'activitat en la construcció. L'any passat va facturar 74 milions d'euros, gairebé 10 milions dels quals corresponen al seu negoci internacional. Teyco i Emte, l'altra empresa de la família Sumarroca, han estat adjudicatàries per part del govern de diferents obres públiques, fet que ha comportat diverses denúncies d'irregularitats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut