Cardedeu

Detingut "el violador de l'Eixample" per una agressió sexual a Perpinyà

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Cardedeu Alejandro Martínez Singul, conegut amb el sobrenom del "segon violador de l'Eixample", com a presumpte autor d'una altra violació, comesa a Perpinyà. Martínez Singul va sortir en llibertat l'any passat, després d'haver complert la condemna per nombroses violacions, tot i que Justícia va admetre que no estava rehabilitat. Per aquest motiu, se li va fer un seguiment policial, gràcies al qual es va saber que havia marxat a França. La policia francesa, que li atribueix una violació a prop de Perpinyà, havia demanat als Mossos la detenció de Martínez Singul. Aquest dimecres passarà a disposició judicial de l'Audiència Nacional de Madrid. El jutge li donarà la possibilitat de triar si vol complir la condemna a Espanya o a França.

Actualitzat

Martínez Singul va quedar en llibertat la primavera de l'any passat després d'haver passat 16 anys a la presó per 5 delictes de violació, 9 agressions sexuals i 4 faltes de lesions. L'havien condemnat a 65 anys per una desena d'agressions a nenes i joves d'entre 9 i 18 anys. En aquell moment, el mateix Departament de Justícia ja va advertir tant als Mossos com a la fiscalia que calia vigilar-lo de prop, perquè durant el compliment de la condemna no s'havia acollit a cap programa específic per a la rehabillitació de maltractadors sexuals. L'excarceració va provocar un debat sobre les mesures que cal adoptar en casos de violadors reincidents que no modifiquen la conducta.

Els Mossos l'han detingut cap a tres quarts de sis de la tarda d'aquest dilluns, en virtut de l'ordre de detenció europea que havia emès França. A Martínez Singul l'han traslladat a Madrid, on aquest dimecres passarà a disposició de l'Audiència Nacional.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut