Façana de la vivenda del fugitiu a Turieno, on va estar-se 11 hores atrinxerat
Façana de la vivenda del fugitiu a Turieno, on va estar-se 11 hores atrinxerat (Efe)
Turieno

Detingut el "rambo" de Cantàbria: va fugir després d'estar-se 11 hores atrinxerat

La Guàrdia Civil li ha parat una trampa al voltant del seu domicili, d'on va fugir sense ser vist, tot i que estava encerclat per la policia

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dijous a la matinada l'home batejat com el "Rambo" de Cantàbria. Luciano José Simón estava en cerca i captura des d'aquest dimecres al matí, quan va fugir del setge policial al seu domicili, on va estar-s'hi atrinxerat armat durant 11 hores.

Aquest veí de Turieno, de 58 anys, va aconseguir fugir sense ser vist després de disparar contra els agents que encerclaven el seu domicili, i en va ferir un.

 

Durant tot el dia es va posar en marxa un gran dispositiu de cerca per la zona, en ser considerat un fugitiu "extremadament perillós" per la Guàrdia Civil.

L'home ha estat detingut quan tornava a casa seva, confiat que l'operatiu per seguir-li el rastre estava desplegat a les muntanyes de Camaleño.

Notícia Relacionada: El lladre més famós de França fuig en helicòpter d'una presó de màxima seguretat

Diversos agents l'esperaven amagats a prop de la casa, fins que han aconseguit detenir-lo parant-li una trampa. La cerca ha durat gairebé 12 hores. L'home ha estat traslladat a la comandància del cos a Santander.

 

Luciano José Simón té antecedents per drogues, lesions, robatori amb força i atemptat contra l'autoritat. Va decidir atrinxerar-se després que dimarts al vespre un dels seus germans truqués a la policia. Segons va dir el germà, havia amenaçat amb una navalla diversos familiars.

Quan la patrulla va arribar a casa seva, Luciano va agafar una escopeta i va començar a disparar, tot i que no té llicència d'armes.

Més agents es van desplegar pel municipi, d'uns cent habitants, situat al costat del Parc Nacional dels Picos de Europa, i s'hi van quedar tota la matinada mentre l'home els seguia disparant.

 

Els veïns tenien l'ordre de quedar-se tancats a casa amb les persianes abaixades. La Guàrdia Civil va ordenar, a més, apagar els llums del poble.

El delegat del govern espanyol a Cantàbria, Pablo Zuloaga, ha agraït la feina dels cossos de seguretat i la "comprensió de la ciutadania" després de la detenció.

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut