Il Giglio

Detingut el capità del creuer naufragat a Itàlia, acusat d'homicidi involuntari i d'abandonar la nau

Les autoritats italianes han detingut i empresonat el capità del creuer naufragat a Itàlia, acusat d'homicidi involuntari i d'abandonar el vaixell. Les investigacions per saber què ha causat el naufragi i si el vaixell havia sortit o no de la ruta navegant tan a prop de la costa continuen obertes. També estan en marxa les tasques de rescat a la costa de la Toscana per mirar de trobar la quarantena de persones que encara queden per localitzar.

RedaccióActualitzat
Segons la Fiscalia, el capità es va acostar d'una manera molt poc hàbil a l'illa del Giglio i després de l'impacte no va enviar cap senyal de socors.

El fiscal va interrogar dissabte durant hores el capità, Francesco Schettino, un napolità de 52 anys, que va explicar que havia xocat amb una roca que no constava a la carta nàutica. El director general de la companyia Costa Cruceros a Espanya ha reiterat aquesta versió.

Aquesta explicació contrasta amb la que van donar alguns passatgers. Van descriure la situació com caòtica i han denunciat la falta de bots per a tothom que els va obligar a tirar-se a l'aigua.

Els investigadors hauran d'analitzar ara el contingut de les caixes negres del vaixell per determinar la causa de l'accident.

Per la seva banda, el Consell Europeu de Creuers ha assegurat que cooperarà amb la investigació.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut