Policies federals custodien "El Farmero" després de ser detingut. (Foto: EFE)
Policies federals custodien "El Farmero" després de ser detingut. (Foto: EFE)
Mèxic

Detingut el cap del grup acusat del 80% del assassinats a Ciudad Juárez, Mèxic, durant l'últim any

La policia mexicana ha detingut Arturo Gallegos, àlies "El Farmero", presumpte cap de la banda Los Aztecas, acusada del 80% dels assassinats a Ciudad Juárez durant l'últim any, entre ells 14 joves. La Secretaria de Seguretat Pública (SSP) federal ha indicat en un comunicat que Gallegos, que també està acusat de la mort de dos empleats del consolat dels Estats Units i cinc agents federals, ha estat arrestat juntament amb dos dels seus presumptes còmplices.

Actualitzat
El Farmero ja va estar detingut als Estats Units per tràfic de drogues i és sospitós de diversos homicidis, extorsions i distribució de droga a Ciudad Juárez.

La SSP ha explicat que els dispositius de vigilància i seguiment, així com la decidida participació de la societat, han permès identificar el domicili on l'han detingut. Després de la detenció, Gallegos hauria confessat ser el responsable d'almenys el 80 per cent dels homicidis comesos a Ciudad Juárez des de l'agost del 2009 fins ara.

També han detingut Carlos Rodríguez Ramírez, àlies "El 67", responsable del tràfic de droga a El Paso, Texas, als Estats Units, i Gisela Ornelas, "La Maestra", identificada com l'encarregada de transportar drogues i armes.

Als detinguts se'ls han decomissat dos fusells i dues pistoles, bales i dues camionetes, una de les quals blindada.

Anar al contingut