Barcelona

Detingut a trets el conductor d'un camió de butà robat que circulava contra direcció

El camió ha xocat contra alguns vehicles, ha perdut part de la càrrega de butà durant la fugida i ha intentat incorporar-se a la Ronda Litoral en contradirecció

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia urbana han aturat a trets, després d'una persecució, el conductor d'un camió carregat amb bombones de butà que circulava en contradirecció i a gran velocitat pels carrers de Barcelona. Segons sembla, el conductor ha robat a Drassanes el camió aprofitant que el seu responsable estava repartint les bombones, ha fugit i ha intentat accedir a la ronda per l'accés 22 en direcció contrària, quan ha estat detingut. Han fet falta set trets de bala per aturar el vehicle.

 

L'home, de 32 anys i de nacionalitat sueca, ha fet un trajecte de gairebé tres quilòmetres, xocant amb certa violència contra alguns vehicles que anaven en la bona direcció i ha perdut part de la càrrega de butà, segons fonts policials. L'incident ha provocat alguns danys a vehicles que circulaven.

Una patrulla motoritzada de la Guàrdia Urbana ja ha vist el vehicle circular de manera temerària a quarts d'onze del matí i amb bombones de butà caient de la caixa al final del Paral·lel. Uns mossos d'esquadra també han vist el vehicle i han intentat fer-lo aturar a la plaça Carbonera, però el camió ha continuat circulant i obligant els altres cotxes a apartar-se per evitar el xoc. Durant el recorregut, fins i tot li han disparat trets a les rodes. El camió ha recorregut el passeig Colom fins que ha entrat en contradirecció a l'avinguda Doctor Aiguader, davant la mirada atònita dels veïns.

A la plaça Pau Vila, els que s'han hagut d'apartar com han pogut han estat els vianants que travessaven en verd el carrer i que, veient el camió i els senyals d'alerta que els feia la policia, han aconseguit evitar ser atropellats mentre sortien disparades bombones de butà a banda i banda del camió. Una ha impactat a la cama d'una noia de nacionalitat brasilera.

El camió ha recorregut el passeig Colom fins que ha entrat en contradirecció a l'avinguda Doctor Aiguader, davant la mirada atònita dels veïns. Allà ha entrat també en sentit contrari a la ronda i ha impactat contra tres vehicles que sortien de la via pel seu carril. Uns 50 metres després ha acabat estavellant-se contra el lateral esquerre de la sortida de la ronda i la policia l'ha pogut detenir.

 

Testimonis presencials ha explicat com l'home fugia a tota velocitat i que el detingut ha increpat els veïns que li recriminaven que circulés en contradirecció i semblava que es burlés de la situació un cop l'han aturat. Així ho ha assegurat la veïna Mireia Vernet:

"El camió ha entrar en contradirecció arrambat a un vianant. Ha xocat contra un cotxe i després ha estat a punt d'atropellar una veïna, que l'ha pogut esquivar. Ho he vist des de dalt de la finestra i quan he baixat ja havia fugit per entrar en contradirecció a la ronda. La gent l'ha increpat i quan l'increpaven ell reia i feia senyals amb el dit."

 

Suec i amb antecedents psiquiàtrics

El detingut està en observació al CAP Pere Camps. L'home, segons han confirmat els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana, té 32 anys i nacionalitat sueca.

Un altre veí, Manel Insa, ha explicat com el detingut ha intentat esquivar el control policial:

"Havien quatre cotxes de policia i quatre motos fent un control. En el moment que passava, veig que un camió de butà ve a tota velocitat. Venia barallant-se amb un conductor o un taxista i s'ha trobat amb aquest control. L'ha esquivat de tal manera que li ha caigut la càrrega, 15 o 20 ampolles de butà a terra, i s'ha fugat en direcció al port. Com que hi havia quatre motoristes, l'han perseguit".

Tres ferits lleus durant la persecució

Durant la fugida del camió, tres persones han quedat ferides lleus: una dona d'origen brasiler a qui ha impactat una bombona de butà a la cama, un agent de la Guàrdia Urbana i un altre ciutadà.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per aclarir els fets. En aquests moments, però, asseguren que no hi ha cap "indici raonable" que es tracti d'un "atemptat terrorista vinculat amb cap organització de cap tipus". L'home no portava cap arma. Ara els Mossos treballen amb la hipòtesi que tingui "algun tipus de desequilibri" o que "hagi pres substàncies". També es creu que es tracta d'una persona que feia poc que havia arribat a Barcelona, dies o fins i tot hores.

La sortida 22 de la Ronda Litoral ha estat tallada durant diverses hores, però després ja ha quedat oberta.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut