El fugitiu s'havia instal·lat a la localitat d'Arona, al sud de Tenerife. (Foto: Google Maps)
El fugitiu s'havia instal·lat a la localitat d'Arona, al sud de Tenerife. (Foto: Google Maps)
Arona

Detingut a Tenerife un capellà irlandès reclamat per abusar sexualment de tres escolans durant anys

El fugitiu, de 85 anys, va assetjar tres nens de 7, 8 i 12 anys entre 1955 i 1991 a diferents centres religiosos i esglésies del Regne Unit. Sobre ell pesava una ordre de recerca i captura i ha estat localitzat per la Policia Nacional a Arona, Tenerife, on residia.

RedaccióActualitzat
Agents de la Policia Nacional han detingut a Arona, al sud de Tenerife, un octogenari capellà irlandès sobre qui pesava una ordre europea de recerca i captura per abusar sexualment durant anys de tres escolans. Els fets van passar entre 1955 i 1991 en diferents centres religiosos i esglésies del Regne Unit i les víctimes, de 7, 8 i 12 anys, van patir tocaments, petons i masturbacions.

El jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco n'ha tramitat l'extradició al Regne Unit, on s'espera que el religiós sigui traslladat els pròxims dies per respondre dels delictes d'agressió sexual i un atemptat de sodomia.

El primer cas de què es té constància es remunta al 1955. El detingut tenia 27 anys i la seva víctima, 7. El capellà en va abusar entre deu o dotze vegades al llarg de set anys, amb tocaments i petons que qualificava d'instrucció en assumptes sexuals.

La segona víctima es va fer escolà el 1963, amb 8 anys. Immediatament va començar a ser assetjat pel capellà amb petons als llavis. El comportament del detingut va anar a més i durant vuit anys va arribar a haver-hi masturbacions i un intent de penetració.

La tercera víctima tenia 12 anys quan va caure a les mans del capellà, el 1991. L'arrestat tenia confiança amb la família de la víctima i va fer-se càrrec del noi durant unes vacances de dues setmanes. En aquest temps, l'home va aprofitar per petonejar-lo i tocar-li els genitals tant a casa seva com a la zona de l'església on es canviaven els escolans.

En la detenció, practicada prop del domicili del capellà fugit, hi han participat especialistes del Grup de Localització de Fugitius amb la col·laboració del grup de delictes contra les persones de la comissaria de Tenerife Sud.
Anar al contingut