Lleida

Detingut a Suïssa l'autor de sis atracaments a sucursals bancàries de Lleida, Saragossa i Osca

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil d'Osca en col·laboració amb la policia suïssa han detingut a Neuchâtel el presumpte autor de sis robatoris a diverses entitats bancàries a les províncies de Lleida, Saragossa i Osca.

RedaccióActualitzat
Una investigació conjunta entre els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil ha permès la detenció a Suïssa d'un jove de 26 anys que havia perpetrat un total de sis robatoris en entitats bancàries, a les províncies de Lleida, Saragossa i Osca. Aquesta mateixa investigació ha permès també la detenció del presumpte còmplice del lladre, un jove de 24 anys, que durant alguns dels robatoris l'esperava fora dels bancs amb un vehicle, fet que facilitava la fugida del delinqüent.

Les investigacions es van iniciar l'estiu passat quan els agents van detectar el mateix procediment en diversos atracaments a entitats bancàries. L'atracador accedia al banc amb un passamuntanyes, cinta aïllant als dits per no deixar empremtes i armat amb un revòlver amb el qual intimidava els treballadors per obtenir els diners que es trobaven fora de la caixa forta, en els calaixos dels empleats de l'entitat. A l'exterior d'algunes de les sucursals l'esperava amb un cotxe el seu còmplice i segon detingut, que facilitava la fugida ràpida del lloc dels fets.

Segons ha determinat la investigació, s'estableixen dos períodes durant els quals es van cometre els sis atracaments, el primer entre el 13 de juliol i el 8 d'agost de 2012 quan van ser assaltades tres sucursals de Seròs (Segrià), Bujaraloz (Saragossa) i Torrente de Cinca (Osca) i el segon tres mesos més tard entre el 6 i el 13 de novembre del 2012 quan es van cometre tres robatoris més, dos en sucursals bancàries d'Aitona (Segrià) i un tercer a Mequinensa (Osca).

El presumpte autor dels robatoris va fugir d'Espanya i es va traslladar a Neuchâtel, a Suïssa, on residia en un alberg sota una identitat falsa i gràcies a la col·laboració dels agents amb la policia suïssa es va localitzar el sospitós. El 9 de gener un jutjat de Lleida va emetre una ordre europea de detenció i el dia 30 de gener els agents van detenir a Suïssa el presumpte autor dels sis robatoris amb violència i intimidació en entitats bancàries, un d'ells en grau de temptativa.

La investigació, que va continuar, ha permès també la detenció el 21 de febrer passat la persona que li feia de xòfer, sospitós de participar en dos dels atracaments i qui després de passar a disposició judicial, va quedar en llibertat amb càrrecs. Respecte a l'autor dels fets, s'estan fent tots els tràmits pertinents per poder dur a terme l'extradició del detingut fins a Lleida.


Anar al contingut