París

Detingut a França un presumpte jihadista amb "plans imminents" d'atemptar contra esglésies

Tenia un arsenal d'armes al seu domicili, documents que el relacionen amb grups jihadistes i ordres d'atemptar contra diverses esglésies del país

RedaccióActualitzat

Els terroristes apunten a França perquè volen dividir els francesos. Ho ha dit el primer ministre, Manuel Valls, després que la policia hagi fet pública aquest dimecres la detenció diumenge d'un home sospitós de planificar un atac imminent contra una o dues esglésies del país.

El presumpte terrorista, de 24 anys, és un estudiant d'electrònica. Va ser arrestat a la residència d'estudiants on vivia, després de trucar per demanar un metge ja que estava ferit de bala. Al seu domicili hi tenia un arsenal amb tota mena d'armes i armilles antibales, segons el ministre d'Interior, Bernard Cazeneuve. La policia no es va creure la seva versió que s'havia ferit accidentalment quan es volia desprendre de les armes llençant-les al riu Sena.

El fiscal de París, François Molins, ha explicat que el material informàtic requisat al jove, de nacionalitat algeriana, ha permès establir que va estar en contacte amb un interlocutor a Síria, amb qui hauria parlat de cometre un atemptat i on tenia previst viatjar aviat. La policia va trobar també al seu domicili documents que el relacionen amb grups jihadistes.

Se l'acusa de l'assassinat d'una dona de 32 anys, que van trobar morta diumenge amb diversos impactes de bala al maleter del seu cotxe. I és que la bala que va matar la dona, va ser disparada amb una de les pistoles que tenia el sospitós, que, a més, va deixar el seu ADN al cotxe de la víctima.

Els serveis d'intel·ligència havien vigilat el jove entre el 2014 i el 2015 perquè havien trobat pistes sobre la seva intenció de viatjar a Síria per integrar-se a grups jihadistes. Aquesta vigilància no va permetre recopilar proves per portar-lo davant la justícia.  

La policia francesa manté la vigilància sobre potencials atacants, així com el desplegament de tropes i patrulles als llocs més sensibles del país després dels atacs islamistes, el gener, contra al setmanari "Charlie Hebdo" i un supermercat jueu, que van acabar amb disset morts.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut