Madrid

Detingut a França el dirigent de l'aparell internacional de Segi

Forces de seguretat franceses i espanyoles han detingut a Hendaia Uberka Bravo Corral, presumpte dirigent de l'aparell internacional de Segi, que va fugir després de l'operació contra Askapena, considerada la xarxa de l'esquerra abertzale per fer propaganda en l'estranger. Uberka Bravo, de 27 anys, rebia ordres directament de l'aparell internacional d'ETA, segons informa el Ministeri de l'Interior, i era buscat des que va eludir l'acció policial en ocasió de l'operació contra l'estructura de relacions internacionals sota el control d'ETA, desenvolupada el passat 27 de setembre. Després de fugir, es va ocultar a França, on ha estat fins que ha estat detingut.

Actualitzat
Contra ell hi havia una ordre internacional de recerca i captura emesa pel jutjat central d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional. Bravo Corral, segons Interior, és el màxim responsable de l'estructura de relacions exteriors de Segi, que utilitza la denominació de "Kamaradak" i s'integra en l'equip de treball internacional, un òrgan que agrupa els aparells internacionals de tot el Moviment d'Alliberament Nacional Basc, i que està sota el control directe d'ETA i del seu departament internacional, conegut també com a NASA.

El detingut apareixia en un document intervingut al presumpte dirigent d'ETA Francisco Javier López Peña, "Thierry", després de la seva detenció al maig del 2008 a Bordeus.

El presumpte etarra havia estat objecte d'investigació en el procediment desenvolupat contra Askapena, l'organització considerada com el "front internacional" d'ETA. En concret, Askapena està considerada la xarxa de l'esquerra abertzale per fer propaganda a l'estranger, i el fiscal general de l'Estat l'ha acusat de mantenir relacions amb les FARC colombianes en nom d'ETA.
Anar al contingut