Carnac

Detingut a França Aitor Elizaran Aguilar, considerat un dels cervells de l'aparell polític d'ETA

Les forces de seguretat han detingut a França Aitor Elizaran Aguilar, considerat un dels dos màxims dirigents de l'aparell polític d'ETA, segons han confirmat fonts de la lluita antiterrorista. En l'operació, que s'ha portat a terme a la població de Carnac, a la regió de Bretanya, també s'ha arrestat la presumpta membre de la banda Ohiane San Vicente. Tots dos circulaven en un vehicle, un Audi A3 que havia estat robat prop d'Angers, al departament de Maine i Loira, i anaven armats.

Actualitzat
Ha estat una operació conjunta de la policia francesa i la Guàrdia Civil la que ha permès la detenció d'un dels màxims dirigents de l'aparell polític d'ETA, Aitor Elizaran Aguilar. De fet, es creu que codirigia aqueta secció de la banda i que s'encarregava de donar les ordres a l'esquerra abertzale.

Elizaran hauria arribat al càrrec després d'un ràpid ascens atribuït a les successives detencions. Va ser dirigent de Segi i s'hauria incorporat fa poc temps a la direcció d'ETA sota les ordres directes d'Iratxe Sorzabal i amb el suport de Txeroki després de la detenció de Thierry. Sobre el presumpte etarra pesa una ordre internacional d'extradició i detenció que data del 2002 i té nombrosos antecedents per delicte relacionats amb la kale borroka, la violència al carrer.

Pel que fa a Ohiane San Vicente, va aparèixer el 21 de desembre passat fotografiada en una informació al diari "Gara" en què s'assegurava que havia decidit, juntament amb altres persones que apareixien amb la cara tapada, ingressar a la banda. Té una llarga trajectòria pel seu paper destacat com a membre de Batasuna a Àlaba.

San Vicente va ser dirigent de Jarrai i va formar part de Xaki, l'aparell internacional de la banda. El 2002 va passar a pertànyer a Segi. Les últimes investigacions la situaven a la cúpula d'ETA i la consideraven una estreta col·laboradora d'Iratxe Sorzabal.
Anar al contingut