Emirats Àrabs

Detingut a Dubai el màxim responsable de la màfia russa a Espanya

La Interpol ha detingut a Dubai, la capital dels Emirats Àrabs, el considerat màxim responsable de la màfia russa a Espanya, Zahar Knyazevitx Kalaxov. Fa un any l'Audiència Nacional va dictar una ordre de busca i captura contra ell, ja que consideren que és el responsable de l'organització criminal desarticulada ara fa un any a Barcelona en l'anomenada Operació Vespa i que estava formada per diversos grups de russos, georgians i ucraïnesos. Aleshores, la policia ja va detenir una vintena de mafiosos i va decomissar nombrosos béns i immobles. Knyazevitx Kalaxov l'acusen d'estar relacionat amb el narcotràfic i amb l'assassinat de persones. Ara, l'Audiència Nacional en demanarà l'extradició.

Actualitzat

Després que el considerat màxim responsable de la màfia russa a l'estat espanyol hagi estat detingut a Dubai, l'Audiència Nacional en demanarà l'extradició per la seva relació amb l'operació que es va portar a terme contra membres de la màfia russa el juny del 2005 a Barcelona. El jutge Fernando Andreu, encarregat de la investigació de l'anomenada Operació Vespa, ja havia dictat una ordre de busca i captura contra ell.

En l'operació, es van detenir una trentena de persones, entre les quals uns 20 caps de la màfia russa que operaven a la costa mediterrània espanyola. A tots se'ls va acusar d'associació il·lícita i blanqueig de capitals. En aquesta investigació es van bloquejar també almenys 800 comptes bancaris i es van decomissar vehicles d'alta gamma i nombroses finques a la costa mediterrània.

Anar al contingut