Alacant

Detingut a Dénia el narcotraficant "Franky", 14 anys després de la seva implicació en el "cas Nécora"

Catorze anys després de l'obertura dels casos Nécora i Temple, considerades les operacions més importants contra el tràfic de drogues fetes a Espanya, la policia ha aconseguit localitzar i detenir "Franky", implicat en tots dos sumaris com a integrant d'una xarxa dedicada al tràfic de cocaïna. Francisco Javier M.S.M. vivia en una mansió prop de Dénia i, per intentar passar desapercebut, havia passat pel quiròfan per canviar-se les empremtes dactilars.

Actualitzat

Sobre "Franky" pesaven dues ordres de detenció i ingrés a presó per delictes contra la salut pública. Formava part de l'organització desarticulada amb l'Operació Nécora, en què es van intervenir 1.700 quilos de cocaïna. Per aquests fets va ser condemnat a 17 anys de presó, que encara no ha complert.

El fugitiu també estava reclamat per l'Audiència Nacional per la seva presumpta participació en una altra operació en què es van localitzar 5.000 quilos de cocaïna a la localitat asturiana de Tapia de Casariego. En aquest cas, van ser condemnades nou persones.

En l'Operació Temple, la més important feta mai a Espanya i possiblement a Europa- van ser confiscades un total de trezte tones de cocaïna: 7.500 quilos a bord d'un vaixell i 5.500 més en un habitatge de Puebla de Caramiñal, a la Corunya. Se suposa que "Franky" liderava l'organització encarregada del transport de la cocaïna. L'Audiència Nacional va processar 38 persones.

Canvi d'empremtes dactilars

En el moment de la seva detenció, prop del seu domicili, va presentar als agents documentació falsa i es va negar inicialment que li prenguessin les empremtes dactilars. Un cop va accedir, es va comprovar que no coincidien plenament amb les que hi havia als arxius policials d'anteriors detencions. Però després d'un estudi més profund, elaborat per agents de la policia científica de Dénia i Alacant, es va poder constatar que havia canviat les empremtes dactilars d'alguns dits.

El detingut s'havia construït en una població propera a Dénia, Alacant, una autèntica mansió en una finca d'uns 12.000 metres quadrats. En els escorcolls, es van intervenir, entre altres coses, una llanxa tipus zòdiac, unes ulleres de visió nocturna, un ordinador, cinc telèfons mòbils distribuïts en cinc bosses cadascuna amb les seves corresponents anotacions i abundant documentació i agendes.

Anar al contingut