Phnom Penh

Detingut a Cambodja Artur Segarra, sospitós de l'assassinat de David Bernat

El cadàver de David Bernat va aparèixer esquarterat la setmana passada en el riu Chao Phraya que travessa Bangkok

RedaccióActualitzat

La policia de Cambodja ha detingut el català Artur Segarra, principal sospitós de l'assassinat del directiu David Bernat, el cadàver del qual va aparèixer esquarterat en set parts fa una setmana en el riu que travessa Bangkok.

La detenció ha tingut lloc a Sihanoukville, al sud del país, cap a dos quarts de vuit del vespre hora local (onze del matí hora catalana). Una persona ha alertat per telèfon la policia de la presència del sospitós.

La policia tailandesa buscava dos ciutadans estrangers, un de català i un altre d'italià, que estarien implicats en el segrest, extorsió i posterior assassinat de l'empresari.

Segarra tenira el visat d'entrada a Tailàndia caducat des de fa mesos.

Fugit de Tailàndia

Segarra, terrassenc de 36 anys, va fugir divendres passat en ser identificat per una parella d'espanyols. La parella el va reconèixer mentre veien les notícies quan sopaven a la província de Surin, que és a la frontera amb Cambodja.

Segarra va fugir en una motocicleta vermella de la marca Honda, que després va aparèixer abandonada prop de la frontera.

Entrada il·legal

A Cambodja, Segarra és culpable d'entrada il·legal, per la qual cosa serà expulsat a l'últim país de procedència, en aquest cas Tailàndia, on les autoritats el busquen per interrogar-lo per ser el principal sospitós de l'assassinat del seu compatriota.

El general de la Policia Panya Mamen, cap de la investigació criminal, ha apuntat que Segarra està involucrat "en alguna etapa o potser en totes" de l'assassinat del català David Bernat, que va ser vist per última vegada amb vida el passat 20 de gener a Bangkok i en companyia d'un altre estranger.

Les primeres restes del cos de Bernat van ser trobades el dia 30 al riu Chao Phraya, que travessa Bangkok, i des de llavors n'han aparegut més de disseminades a l'aigua.

Investigació policial

Segons la investigació forense, l'enginyer de l'Albi David Bernat va morir per asfíxia entre el 25 i el 27 de gener després de ser torturat. La policia tailandesa, després de comparar informació i proves amb l'ambaixada d'Espanya a Bangkok, va detallar dijous que les dades del desaparegut coincidien amb les del cadàver trobat.

Moviments de diners dels seus comptes

El mòbil del macabre crim apunta a un segrest i extorsió amb l'objectiu d'aconseguir accés als comptes bancaris de la víctima. La policia ha detectat "moviments de grans quantitats de diners" des dels comptes corrents a Singapur de l'espanyol assassinat cap a entitats bancàries a Espanya i Tailàndia, entre les quals es trobaria el compte d'Artur Segarra. La víctima va ser retinguda en algun lloc i "obligada a fer transferències" de diners abans que el matessin, segons va relatar la policia:

"Quan ja no tenia diners o no era d'utilitat, el van moure de lloc per matar-lo i desmembrar-lo probablement, en un altre emplaçament. Més tard van tirar el cos a l'aigua per esborrar les evidències".

Les autoritats tailandeses creuen que "hi ha moltes persones involucrades" en l'assassinat, entre estrangers i, possiblement, locals.

La família de David Bernat viatjarà a Tailàndia

Fonts familiars de David Bernat han explicat que ja tenien constància que la policia de Bangkok havia interrogat la parella de Segarra, Pridsana Seanubon, una jove tailandesa de 22 anys que és qui hauria declarat que el presumpte assassí va fugir amb moto després d'haver estat identificat.

Diverses càmeres de seguretat els van gravar mentre retiraven diners de caixers de la capital tailandesa i de la ciutat d'Ayutthaya, al nord de Bangkok. Seanubon, parella sentimental de Segarra des de feia sis mesos, el va implicar directament en l'assassinat de Bernat en les converses amb la policia.

També s'han interrogat altres persones de l'entorn de la víctima a la recerca de pistes que puguin determinar si hi va haver més implicats en el segrest, extorsió i assassinat de David Bernat.

Per a la família, la notícia de la detenció del sospitós és esperançadora, ja que ara el principal objectiu és que es tanqui la investigació com més aviat millor. Serà aleshores quan viatjaran a Tailàndia per poder repatriar el cos. Fins que les indagacions no s'acabin, el cadàver no es pot moure del país asiàtic ja que es considera una prova del crim.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut