Mohammad Shahed detingut quan fugia a la Índia

Detingut a Bangladesh el director d'un hospital per donar certificats negatius de Covid

Una dotzena de persones més han estat detingudes per aquest tipus de frau, que dificulta la gestió de la pandèmia

Actualitzat

El propietari d'un hospital de Bangladesh ha estat detingut quan intentava fugir a l'Índia camuflat sota un burca. Feia nou dies que se'l buscava, acusat d'haver donat milers de certificats negatius de proves de coronavirus a persones a les quals no havia fet cap test.

Una dotzena de persones més han estat detingudes per aquest tipus de frau, que dificulta la gestió de la pandèmia i que perjudica els treballadors de Bangladesh que volen anar a altres països.

Mohammad Shahed portava fugint de la justícia des que el seu centre va ser clausurat el 7 de juliol. Nou dels seus treballadors van ser arrestats després que els investigadors trobessin almenys 6.000 certificats falsos de resultats de tests de coronavirus emesos per l'hospital.

Morts per coronavirus a Bangladesh. Reuters (Reuters)

Arran de la investigació, les autoritats sanitàries han revocat el permís de l'hospital per fer proves de coronavirus.

L'hospital privat cobrava elevades quantitats als pacients per fer els tests incomplint les directrius de govern, que ha emplaçat a tots els centres mèdics a donar tractament gratuït als pacients de coronavirus.

Diumenge, una metgessa d'un hospital públic ja va ser detinguda per la seva presumpta implicació en l'emissió de certificats falsificats de resultats de tests de coronavirus per a un centre mèdic privat a Dacca, la capital de país.

Fins a la data, Bangladesh ha confirmat més de 190.000 casos de coronavirus i 2.424 morts.


Itàlia nega l'entrada de bengalís

Itàlia va negar el desembarcament de 165 bengalís, a Roma i Milà, i va enviar l'avió de tornada. Molts dels passatgers portaven un certificat de lliures de coronavirus, com el que han començat a exigir alguns emirats, però eren falsos.

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut