Usuari entrant a Caixa Catalunya
Els sis detinguts actuaven en grup i esperaven que la víctima sortís de l'entitat bancària per robar-li.
Castelldefels

Detingudes sis persones per robar a gent gran quan sortien del banc

Els Mossos d'Esquadra de Gavà i la Policia Local de Castelldefels han detingut les últimes setmanes sis persones que formaven part de dos grups especialitzats a robar a persones d'edat avançada quan sortien d'una entitat bancària. Els grups utilitzaven un "modus operandi" similar: un individu escollia la víctima i la resta del grup, que s'esperava a l'exterior de l'entitat bancària, la seguia fins que trobava un lloc discret per robar-li.

Actualitzat
Els detinguts, tot i que pertanyien a diferents grups delictius, utilitzaven un "modus operandi" força similar. Les tasques es distribuïen de manera que quedaven ben definides. Un individu, des de dins de l'entitat bancària i fent-se passar per client, controlava i detectava qui podia ser la víctima més idònia. L'elecció es feia segons l'edat, la capacitat física i el tipus d'operació que feia al caixer o a l'interior de l'entitat. Així, el grup escollia aquelles persones que treien una quantitat més elevada de diners en metàl·lic.

La resta dels integrants del grup s'esperava a l'exterior de l'entitat. Quan la víctima sortia del banc, la seguien fins que trobaven el lloc més adient i discret per abordar-la i robar-li. Identificaven la víctima perquè prèviament ja havien rebut una trucada on se'ls descrivia físicament la persona i on se'ls informava d'on havia guardat els diners. Per robar, optaven pel mètode que es coneix com "la taca", que consisteix a llançar un líquid a la víctima i, amb l'excusa de netejar-li la taca, aprofitar per fer el robatori. També havien utilitzat altres tècniques, com ara simular un desmai i aprofitar la distracció de la persona per sostraure-li els diners.

Segons els Mossos, quatre dels detinguts s'han enxampat "in fraganti" a Castelldefels. La Unitat d'Investigació d'aquesta comissaria havia detectat durant els últims mesos un lleuger augment dels robatoris a gent gran o amb problemes de mobilitat en el moment en què acabaven de fer reintegraments a les seves entitats bancàries. Els Mossos han explicat que en aquesta tipologia delictiva els autors eviten l'ús de la violència física sobre les víctimes i les quantitats robades poden anar dels 600 fins als 1.500 euros, aproximadament.
Anar al contingut