L'home detingut a Algesires acusat de donar suport a Estat Islàmic
Algesires

Detingudes dues persones a Algesires per la seva presumpta vinculació amb Estat Islàmic

En el moment de la detenció, els dos detinguts es disposaven a viatjar cap al Marroc

RedaccióActualitzat
La Guàrdia Civil ha detingut a Algesires un ciutadà marroqui i una dona de nacionalitat espanyola per la seva presumpta relació amb Estat Islàmic. Els detinguts són parella i viuen a Granada.

Tots dos formarien part d'una estructura de suport i de captació de nous integrants d'Estat Islàmic en què també hi havia diversos jihadistes que haurien fet accions suïcides a Síria. Aquest matí s'estan fent escorcolls al seu domicili i altres habitatges de Granada.

En el moment de la detenció, la parella es disposava a viatjar al Marroc en companyia del seu fill, menor d'edat, que ha quedat sota custòdia de les autoritats. Segons apunten els investigadors, la parella portava el nen al Marroc per deixar-lo amb un familiar i ells desplaçar-se després a un tercer país, previsiblement a Síria.

El ministeri d'Interior ha informat que el germà de l'home detingut hauria mort fa poques setmanes en una acció suïcida. Aquest fet hauria precipitat el viatge dels dos detinguts cap el Marroc. 

La investigació es centra ara en l'escorcoll del domicili dels dos detinguts i també en altres habitatges de persones del seu entorn més proper. 



 
Anar al contingut