Badalona

Detinguts a Badalona un matrimoni i els seus dos fills relacionats amb l'enviament de jihadistes a Síria

Se sospita que els dos germans, menors d'edat, volien sortir avui cap a Síria via Turquia per incorporar-se a una cèl·lula d'Estat Islàmic

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut quatre persones, entre elles dos menors, relacionades amb una xarxa d'enviament de jihadistes a Síria. Es tractaria d'un matrimoni i els seus fills bessons de 16 anys. Les detencions s'han fet aquesta matinada a Badalona, a l'avinguda d'Amèrica, al barri de Llefià, en una operació dirigida pel jujat d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional.

Els agents han escorcollat el domicili i el vehicle dels detinguts i s'han endut caixes per poder investigar. A més, han traslladat a les dependències policials el matrimoni i els seus 2 fills. 

Segons les primeres investigacions, els dos menors haurien d'haver sortit aquest matí cap al Marroc i d'allà els seus contactes de les xarxes de captació els haurien d'haver facilitat el viatge cap a Turquia i posteriorment a Síria  per incorporar-se a una cèl·lula d'Estat Islàmic.

Un germà dels dos menors hauria mort l'any 2014 quan formava part d'un grup terrorista afí a Estat Islàmic. Els dos menors, per la seva banda, van deixar la seva formació acadèmica per fer estudis corànics en una madrassa de Tetuan.

Aquesta operació forma part d'un seguit d'actuacions de les forces de seguretat en contra del terrorisme jihadista.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut