València

Detingudes 7 persones per haver camuflat 837 quilos de cocaïna en un carregament de pinyes

La Policia Nacional ha detingut 7 persones acusades de pertànyer a una organització que hauria camuflat més de 800 quilos de cocaïna en un carregament de pinyes, un carregament que té aproximadament un valor de més de 50 milions d'euros. Els presumptes contrabandistes -detinguts a Madrid, Huelva, Conca i València- estan acusats de blanquejar els diners que guanyaven amb aquesta activitat il·lícita. En l'operació, anomenada "Florí August", s'han fet sis escorcolls domiciliaris, on s'han confiscat 65.000 euros, diverses armes i vuit vehicles de luxe.

Actualitzat

Segons fonts policials, s'ha desarticulat una organització dedicada a distribuir importants quantitats de cocaïna arreu de l'estat espanyol, així com a blanquejar els diners "procedents d'aquesta activitat il·licita". En total, l'organització hauria camuflat 837 quilos de cocaïna, valorats en 52 milions d'euros, en un carregament de pinyes.

De moment, s'han detingut set persones de nacionalitat espanyola en diferents províncies, entre ells el director de la sucursal bancària del municipi valencià de Burjassot. També s'han fet sis escorcolls domiciliaris, on s'han confiscat 65.000 euros, diverses armes, així com vehicles de luxe i una camió frigorífic. A més, s'ha decomissat una motocicleta de la marca Harley Davison, màquines per comptar diners, tres ordinadors portàtils i 25 telèfons mòbils.

L'operació va començar el maig del 2006, quan la policia va començar a investigar les activitats d'una societat, amb seu a Aldaya, a València, dedicada a la importació de fruita procedent del Panamà a través de contenidors. Els agents van descobrir que els responsables de l'empresa, que tenia el suport i la col·laboració del director de la sucursal, feien importants transaccions de diners a Colòmbia i utilitzaven els canals propis de les organitzacions implicades en el blanqueig de diners.

El passat mes d'abril, el suposat cap de la banda va viatjar fins a Colòmbia per preparar i coordinar l'enviament de la droga a Espanya, i el 10 de maig va tornar per controlar l'arribada al port de València de la partida de droga en dos contenidors carregats de pinyes.

Anar al contingut