Barcelona

Detingudes 4 persones pel robatori de la col·lecció d'art de l'artista Montserrat Gudiol

Els Mossos recuperen la col·lecció, que inclou peces atribuïdes a Murillo i el Greco

Actualitzat

Recuperada la col·lecció d'art robada de l'artista Montserrat Gudiol, en què hi ha obres atribuïdes a Murillo i el Greco. En l'operació els Mossos d'Esquadra han detingut 4 homes, entre 50 i 59 anys, i un ja ha ingressat a la presó després de passar tots quatre a disposició del Jutjat d'Instrucció Número 5 de Badalona. Se'ls imputen els delictes de pertinença a grup criminal, robatori amb força, recaptació i extorsió.

El robatori va ser poc després de la mort de Gudiol, a finals de l'any passat, en un magatzem. Es tracta de 443 obres formades per peces personals i familiars, entre les quals hi havia quatre escultures, 134 olis, 305 dibuixos, litografies i gravats. També hi ha treballs d'altres artistes catalans del segle XX, unes pintures atribuïdes a Murillo i el Greco i pintures, escultures i elements ornamentals del renaixement i barroc italià i espanyol, i del gòtic català.

Malgrat els intents dels lladres per vendre les peces, els sistemes de control policial els ho van impedir i aleshores van intentar demanar un rescat de 600.000 euros als hereus de la pintora a través de diversos comunicats. Aquesta va ser la clau per localitzar-los.

En el moment que van saber que els Mossos els anaven al darrere, el grup va decidir traslladar la mercaderia fora de Barcelona. Va ser aleshores que els investigadors van decidir actuar per preservar la integritat de les obres i l'estat de conservació.

L'operació, que està sota secret de sumari, continua oberta i no es descarten més detencions.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut