Barcelona

Detinguda una lladre que robava a dones grans fingint ser infermera per entrar a casa seva

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Barcelona una presumpta lladre multireincident que es feia passar per infermera per guanyar-se la confiança de les dones grans i així entrar a casa seva per desvalisar-les. Segons ha informat la policia catalana, María Carmen G. C., de 38 anys i veïna de Barcelona, acumula una trentena d'antecedents policials per faltes i delictes de furt i se la relaciona amb 13 furts a dones grans als districtes de Gràcia, les Corts, l'Eixample i a la comarca del Garraf.

Actualitzat
María Carmen G. C. escollia minuciosament el perfil de les seves víctimes, sempre les que eren més vulnerables, i no dubtava a amenaçar-les amb greus represàlies si la descobrien en ple robatori, per després fugir amb rapidesa.

Segons les denúncies interposades per les víctimes, María Carmen G. C. anava al domicili fent veure que era una infermera del seu centre d'atenció primària (CAP) habitual, es guanyava la seva confiança i una vegada dins aprofitava qualsevol distracció per robar diners i joies. En alguna ocasió abordava les víctimes pel carrer fent-se passar per personal sanitari qualificat per aconseguir que la deixessin anar a casa seva amb l'excusa de fer-los un tractament.

Fent veure que era personal sanitari també va arribar a accedir a residències geriàtriques, on actuava amb total impunitat, segons els Mossos d'Esquadra, escollint les seves víctimes en funció de l'edat i l'estat de salut.

Les víctimes de la falsa infermera la van identificar sense cap mena de dubte en el reconeixement fotogràfic, de manera que els investigadors la relacionen amb dos robatoris a Gràcia, dos a les Corts i nou a l'Eixample i al Garraf. La detenció es va fer el 20 d'abril a la plaça dels Països Catalans, en comprovar que li constaven dues ordres de detenció de les unitats d'investigació de Gràcia i les Corts.
Anar al contingut