Egoitz Urrutikoetxea Laskibar amb el seu pare, Josu Ternera, en una imatge d'arxiu.
Egoitz Urrutikoetxea Laskibar amb el seu pare, Josu Ternera, en una imatge d'arxiu.
París

Detinguda a França una persona relacionada amb el presumpte etarra Egoitz Urrutikoetxea, fill de l'històric membre d'ETA Josu Ternera

La policia espanyola ha detingut una persona en una localitat dels Pirineus Atlàntics en una operació conjunta entre la Gendarmeria francesa i la Policia Nacional. Inicialment se l'havia identificat com a Egoitz Urrutikoetxea Laskibar, que es trobava en parador desconegut des del 2003. El ministeri de l'Interior, però, ha aclarit que és una altra persona que estan mirant d'identificar.

RedaccióActualitzat

La policia francesa ha detingut una persona a la localitat francesa de Berrogain-Laruns. Inicialment, se l'havia identificat com el presumpte etarra Egoitz Urrutikoetxea Laskibar, fugit des del 2003 i fill de l'històric membre d'ETA Josu Ternera. El ministeri de l'Interior ha aclarit que es tracta d'una altra persona relacionada amb Egoitz Urrutikoetxea que estan mirant d'identificar.

La detenció s'ha fet poc abans de les cinc de la tarda a la citada localitat, situada als Pirineus Atlàntics, en una operació conjunta de la policia judicial francesa amb la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional. La policia pensava que es tractava d'Urrutikoetxea Laskibar, però un cop li han pres les empremtes dactilars han confirmat que és una altra persona. Ara asseguren que és algú relacionat amb ell.

Sobre Urrutikoetxea, enquadrat en el nucli polític d'ETA igual que el seu pare, pesava una ordre europea de cerca i captura dictada per la justícia francesa.

Anar al contingut