França

Detinguda a França l'etarra Concepción Iglesias, companya sentimental de Kantauri

La Gendarmeria ha detingut al País Basc francès la presumpta etarra Concepción Iglesias, parella sentimental del que va ser cap militar de la banda Javier Arizkuren Ruiz, àlies "Kantauri", que actualment també és a la presó. La detenció s'ha practicat en compliment d'una ordre de detenció internacional dictada pel jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón. Les forces de seguretat no l'enquadren en cap estructura de la banda armada, però sospiten que últimament podria haver realitzat tasques de captació de nous membres. Iglesias havia estat detinguda l'any 2000 a França, i tres anys abans havia estat condemnada a Espanya en rebel·lia a sis de presó en relació amb el sumari instruït per l'intent d'assassinat del rei a Mallorca l'any 1995.

Actualitzat
Concepción Iglesias Álvarez ha estat interceptada pels gendarmes quan circulava per una carretera als voltants del seu domicili, entre les localitats bascofranceses d'Urt i Lahonce, prop de Baiona. La veterana etarra no ha ofert resistència a l'arrest, no anava armada i no portava documentació falsa, segons fonts pròximes a la investigació. La fiscalia del Tribunal d'Apel·lació de Pau s'ha de pronunciar ara sobre l'euroordre dictada fa dotze anys pel jutge Baltasar Garzón i decidir si n'ordena l'ingrés a presó o no.

Iglesias Álvarez, que ha estat jutjada i condemnada a França en diversos sumaris relacionats per les seves activitats amb ETA, està condemnada en rebel·lia a Espanya per l'intent d'atemptat contra el rei Joan Carles I, pertinença a banda armada, dipòsit d'armes de guerra, tinença d'explosius i falsificació de documents d'identitat.

L'arrest de la parella i mare del fill de Kantauri, excap d'operacions de la banda terrorista, arriba l'endemà de la detenció d'un altre presumpte etarra, Pedro María Goikoetxea Elorza, en virtut també d'una antiga euroordre espanyola dictada en contra seu.

Per la seva banda, Kantauri va ser detingut a París el març de 1999 i fa un any va ser entregat definitivament a Espanya després de complir condemna a França.
Anar al contingut