Madrid

Detenen vuit persones acusades de captar jihadistes a Madrid

El líder de la xarxa desmantellada vivia a Espanya després d'haver estat empresonat a la base de Guantánamo

RedaccióActualitzat

La policia ha desmantellat aquesta matinada, a Madrid, una xarxa internacional de captació i enviament de jihadistes per incorporar-los a l'organització terrorista ISIL (Estat Islàmic de l'Iraq i Llevant), instal·lada a Síria i l'Iraq, segons ha informat el Ministeri de l'Interior.

De moment, hi ha vuit detinguts. Les forces de seguretat estan fent una dotzena d'escorcolls. Interior assenyala que el principal líder d'aquest grup residia a Espanya després d'haver passat per la base militar de Guantánamo, on el van portar un cop va ser detingut a l'Afganistan el 2001.  

Entre els detinguts figura un germà d'una persona vinculada als atemptats de l'11M, però que no va arribar a ser jutjat pels fets. Un dels arrestats és argentí i la resta són espanyols i marroquins. La investigació ha estat coordinada pel titular del jutjat d'instrucció número cinc i la fiscalia de l'Audiència Nacional, i continua oberta. 

Aquesta operació arriba després de la desarticulació d'una altra xarxa, fa dues setmanes, a Melilla, que també enviava terroristes a Líbia i a Mali. Hi va haver 6 detinguts, entre els quals el primer jihadista espanyol que havia estat entrenat a Mali. El juny de l'any passat també es va desmantellar una altra cèl·lula a Ceuta i hi va haver 8 detencions.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut