Un campament com els que la policia grega controla més intensament des dels últims dies.
Un campament com els que la policia grega controla més intensament des dels últims dies.
Farsala

Detenen una parella grega acusats de comprar un nadó per 4.000 euros

Aquest és el tercer cas de presumpte tràfic de nens descobert a Grècia des de la setmana passada, quan la policia va trobar una nena de 4 anys, Maria, que vivia en un campament gitano amb una família que no era la seva.

RedaccióActualitzat

La policia grega ha detingut un matrimoni sospitós d'haver comprat un nadó d'ètnia gitana per 4.000 euros. Segons fonts policials, la parella hauria comprat la criatura el març passat, quan només tenia un mes, perquè no podien tenir fills. La parella detinguda, un home de 53 anys i una dona de 48, va comprar el nadó a una dona que va actuar com a intermediària.

Ara, les investigacions se centren en trobar aquesta intermediària i també la mare biològica. Mentrestant, la parella compareix aquest divendres davant del jutge instructor.

El cas s'ha descobert gràcies a la denúncia d'un tercer, segons ha assenyalat la policia, que també ha afegit que, tot just rebre la nena, la dona va intentar infructuosament registrar el nadó al municipi de Filis, als afores d'Atenes.

Augmenten les batudes

Aquest és el tercer cas de presumpte tràfic de nens descobert a Grècia des de la setmana passada, quan la policia va trobar una nena de quatre anys, Maria, que vivia en un campament gitano amb una família que no era la seva.

Tot plegat, ha fet que s'hagin reforçat els controls en els campaments gitanos del país, amb batudes generalitzades que ja no es limiten a buscar drogues i armes, sinó que se centren en donar amb nens "robats" o "venuts".

Aquest dimecres, la policia va detenir a l'illa de Lesbos tres persones, una parella de 19 i 21 anys i la mare del noi, de 51, que havien anat al registre civil a inscriure un nadó de dos mesos i mig sense aportar la documentació necessària, la qual cosa va aixecar les sospites de les autoritats.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut