Sudan

Detenen una mestra britànica al Sudan per posar-li Mahoma a un osset de peluix

Una veterana professora que a l'agost va arribar al Sudan per treballar en un col·legi privat s'enfronta a la justícia del país per blasfemar contra Mahoma. El delicte que se li atribueix és escollir Mahoma com a nom per a un osset peluix que utilitzava per a explicar als nens de la seva classe l'hàbitat dels animals. Per aquesta raó, Gillian Gibbons, de 54 anys, ha estat detinguda i espera la decisió de la llei sudanesa, que pot sancionar-la amb una multa, quaranta fuetades o sis mesos de presó. El primer minstre britànic, Gordon Brown, ja ha fet saber que la mestra compta amb el seu suport diplomàtic.

Actualitzat

Gillian Gibbons, una professora britànica de 54 anys, ha provocat un gran revolt al Sudan perquè ha fet servir el nom del profeta de l'islam per a un osset de peluix. Ho va fer després que 20 dels 23 nens de 6 i 7 anys votessin aquest nom, molt popular al país, per al peluix amb què aprenien a classe l'hàbitat on viuen els ossos. Aquest "error innocent", com ho ha definit el director de l'institut per al qual treballa, l'ha dut a la justícia sudanesa després que alguns pares denunciessin la mestra per un dibuix on apareixia l'osset i la frase: "El meu nom és Mahoma."

Emparant-se en l'article 125 de la llei criminal del Sudan, que tipifica els delictes contra la religió, la justícia l'ha fet detenir. Segons la xaria o llei islàmica, les sancions que podria rebre Gibbons per fer una representació del profeta poden anar des d'una sanció econòmica fins als sis mesos de presó, passant per rebre quaranta fuetades.

Mentre que el govern sudanès es manté en silenci, davant de la comissaria on espera detinguda la professora islamistes radicals protesten i demanen un càstig exemplar. L'escola Unity, per la seva banda, ha decidit tancar fins al gener, per por de represàlies, i l'ambaixada britànica de Khartum ja s'ha posat en contacte amb Gibbons per assessorar-la. El primer ministre britànic, Gordon Brown, ha assegurat que treballarà per posar en llibertat la professora.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut