Abu Bakr al-Baghdadi quan va fer la seva primera aparició pública en una mesquita de Mossul, a l'Iraq. (Foto: Reuters)
Abu Bakr al-Baghdadi quan va fer la seva primera aparició pública en una mesquita de Mossul, a l'Iraq. (Foto: Reuters)
Beirut

Detenen una dona i un fill del líder de l'Estat Islàmic, Abu Bakr al-Baghdadi

L'excèrcit libanès els ha detingut quan intentaven entrar al Líban des de Síria

RedaccióActualitzat

L'exèrcit libanès ha detingut una de les dones -de nacionalitat siriana- i un dels fills del cap de l'Estat Islàmic, Abu Bakr al-Baghdadi. L'operació s'hauria fet fa uns deu dies, a prop de la frontera entre Síria i el Líban. Segons fonts de la seguretat libanesa, la dona viatjava amb passaport fals i acompanyada del seu fill, un nen de 8 o 9 anys.

La detenció es va fer en coordinació amb els serveis d'intel·ligència del Líban, que en els últims mesos han elevat l'alerta i han detingut diversos simpatitzants de l'Estat Islàmic. Abu Bakr al-Baghdadi és l'autoproclamat califa d'un estat islàmic que situa entre l'Iraq i Síria, i és conegut per la brutalitat amb què mata els seus enemics, inclosa la població civil, i l'ús d'internet per difondre les matances.

Aquest grup té segrestats 27 membres de les forces de seguretat del Líban, a banda de nombrosos iraquians, sirians i alguns occidentals. De moment, no hi ha hagut cap reacció de l'Estat Islàmic sobre les detencions d'una de les dones i un dels fills del seu cap.

 

Anar al contingut