Imatges de l'anomenat "home del barret", el tercer sospitós dels atemptats de l'aeroport de Brussel·les i que podria ser el deti…
Imatges de l'anomenat "home del barret", el tercer sospitós dels atemptats de l'aeroport de Brussel·les i que podria ser el detingut aquest divendres a la capital belga (EFE)
Brussel·les

Detenen sis sospitosos dels atemptats de París i Brussel·les, un dels quals podria ser "l'home del barret"

La fiscalia belga confirma diverses detencions a Brussel·les i els seus voltants, però no en dóna més detalls

RedaccióActualitzat

La Fiscalia belga ha confirmat, aquest divendres a la nit, la detenció de Mohamed Abrini -sospitós clau dels atemptats de París i Brussel·lesi de cinc persones més. Ara la investigació continua per confirmar si és "l'home del barret".

Mohamed Abrini, de nacionalitat belga, era el còmplice de Salah Abdeslam en les accions de París i possible tercer terrorista a l'aeroport de Zaventem. Abrini el buscaven després que el seu ADN es va trobar a l'apartament del districte de Schaerbeek de la capital belga. D'aquí van sortir els kamikazes que van fer explotar les bombes al metro i a l'aeroport.

Un altre detingut podria estar relacionat amb l'atemptat a l'estació de metro de Maelbeek el 22 de març a la capital belga. Es tracta del ciutadà suec Osama Krayem, que hauria comprat en un centre comercial al centre de Brussel·les les bosses utilitzades per a les accions terroristes. L'operació policial s'ha fet aquest migdia al districte d'Anderlecht. 

Aquest dissabte s'ha sabut la detenció d'una sisena persona. Es tractaria d'un home amb antecedents per terrorisme. Va ser condemnat a 5 anys de presó, dels quals només va complir dos. Després va quedar en llibertat sota vigilància electrònica, un sistema de polsera de localització que va finalitzar justament al març.

La policia també ha fet un ampli desplegament al barri d'Etterbeerg de Brussel·les, amb desallotjaments de veïns i escorcolls. De moment no ha transcendit l'abast ni les consequències d'aquesta operació. 

Mentrestant, ja han començat els interrogatoris dels detinguts divendres.

Anar al contingut