El moment de la detenció d'Asier González al seu domicili. (Foto: EFE)
El moment de la detenció d'Asier González al seu domicili. (Foto: EFE)
Bilbao

Detenen un presumpte col·laborador d'ETA que planejava segrestar un regidor socialista el 2008

Detenció a Bilbao del presumpte col·laborador del comando Biscaia d'ETA, Asier González Soreasu. Segons el Ministeri de l'Interir, el detingut va planejar el segrest d'un regidor socialista, l'any 2008. Durant aquesta matinada, la Guàrdia Civil ha escorcollat el domicili d'Asier Gonzalez i l'herriko taberna que regenta.

RedaccióActualitzat

El detingut aquesta matinada a Bilbao, Asier González Soreasu, podria ser un col·laborador del comando Biscaia d'ETA que havia de facilitar la infraestructura per segrestar un regidor el 2008. Segons fonts de la investigació, el comando tenia previst segrestar el regidor socialista Atutxa Iza i amagar-lo en un pis que era propietat del detingut, a la Rioja. La investigació s'ha dut a terme gràcies a una casualitat. Fa 4 anys van trobar un llapis de memòria amagat a la caldera avariada del pis amb informació sobre els plans del segrest.

Durant l'operació, que continua oberta, la Guàrdia civil ha escorcollat el domicili actual del detingut, el seu garatge i l'herriko taberna que regenta, i ha decomissat material divers.

El presumpte col·laborador d'ETA hauria treballat amb el comando Biscaia, desarticulat el 2008, i considerat el més actiu de l'organització des de la ruptura de la treva el desembre del 2006 amb l'atemptat de la T-4 de Barajas.

 

Anar al contingut