Beñat Atorrasagasti, en la imatge que n'ha difós la policia
Beñat Atorrasagasti feia anys que vivia amb la seva família a Edimburg
Edimburg

Detenen un membre d'ETA a Edimburg, fugit des de l'any 2001

El detingut és Beñat Atorrasagasti Ordóñez, fugit des de l'any 2001 i que presumptament feia transport de material i persones entre França i Espanya. Feia anys que vivia a Escòcia amb la seva família.

RedaccióActualitzat
Una operació conjunta de la guàrdia civil i la policia escocesa ha permès detenir a Edimburg el membre d'ETA Beñat Atorrasagasti Ordóñez.

El detingut estava fugit de la justícia des de l'any 2001 i vivia a la capital escocesa amb la seva família. Hi havia una euroordre de detenció contra ell, perquè està acusat de formar part d'un grup de persones que transportava material i eren col.laboradors d'ETA entre França i Espanya.

El Ministeri de l'Interior investiga ara si l'etarra encara feia funcions logístiques per a ETA, però la hipòtesi de treball apunta que formava part de l'aparell de reserva de l'organització.

Segons les dades del Ministeri, el detingut s'havia incorporat a ETA l'any 1996 per fer feines de transport a la frontera. També recollia informació sobre possibles objectius d'ETA.

Beñat està condemnat a cinc anys de presó pel Tribunal Correccional de París, per pertànyer a l'aparell de reserva i de falsificació d'ETA.

Anar al contingut