Detenen un jubilat de Burgos per enviar cartes bomba a La Moncloa i dues ambaixades

La detenció de l'home arriba després que The New York Times assegurés que l'autor era un grup supremacista rus

RedaccióActualitzat

Detenen a Miranda de Ebro  un home de 74 anys per la presumpta relació amb l'enviament de cartes amb material explosiu a La Moncloa i a altres institucions el mes de novembre.

Ara, la policia n'investiga les motivacions. El detingut, que és molt actiu a les xarxes socials, podria passar divendres a disposició judicial.

La informació arriba després que aquesta setmana el diari nord-americà The New York Times assegurés que un grup supremacista rus hauria enviat les cartes bomba.

Segons la Policia Nacional, té coneixements informàtics i tècnics. També han explicat que la investigació ha afectat diverses províncies i ha estat "complexa i laboriosa".

Han determinat que els enviaments de les sis cartes es van fer sempre des de Burgos. La hipòtesi és que el detingut va confeccionar i enviar els artefactes explosius en solitari, però la policia no descarta que altres persones hagin participat o bé influït en els fets.

La detenció s'ha fet aquest dimecres al matí i encara es registra el domicili del detingut, que és l'indret on es creu que va fabricar els artefactes explosius.
 

Cinc cartes destruïdes i una de desactivada

En total van ser 6 les cartes amb material pirotècnic enviades des d'Espanya mateix, la primera de les quals va ferir lleument un treballador de l'ambaixada ucraïnesa a Madrid.

Les altres cinc es van rebre a La Moncloa, al Ministeri de Defensa, a l'ambaixada dels EUA, a l'empresa d'armament Instalaza de Saragossa, i a la base de Torrejón de Ardoz.

Totes van ser destruïdes menys aquesta última, que va ser desactivada i hauria estat la que hauria permès portar a terme la investigació.

ARXIVAT A:
PolicialUcraïnaMoncloa
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut