Dallas

Detenen un home de nacionalitat saudita que planejava atemptar contra la residència de George W. Bush

Un home de nacionalitat saudita ha estat detingut als Estats Units acusat de planejar un atemptat contra la residència de l'expresident George W. Bush, a l'estat de Texas, entre d'altres objectius. A Khalid Ali-M Aldawsari, que va ser arrestat a la ciutat texana de Lubbock per agents de l'FBI, se l'acusa del càrrec federal d'intent d'ús d'una arma de destrucció massiva. Presumptament, Aldawsari, de 20 anys, va comprar els productes químics i el material necessari per construir un artefacte explosiu casolà. A més, el jove saudita també s'enfrontarà al judici per haver investigat diversos dels seus objectius i recopilat informació relacionada amb ells.

Actualitzat
La revisió del correu electrònic del detingut ha estat cabdal per esbrinar quins eren els seus principals objectius, que dividia en dues categories batejades amb noms encriptats: preses hidroelèctriques i plantes nuclears.

En un d'aquests "e-mails", titulat "La casa del tirà", Aldawsari va especificar l'adreça de la residència de l'expresident George W. Bush, a Dallas. Un altre missatge contenia informació de tres militars nord-americans que van estar destinats a la presó iraquiana d'Abu Ghraib.

Estudiant d'una universitat texana, l'arrestat escrivia un diari personal en el qual publicava consignes "extremistes" que narraven les seves intensions. Aldawsari hi explicava que havia buscat una beca d'estudis per poder arribar als Estats Units i, un cop allà, començar una guerra santa.





Anar al contingut