Detenció a Inca d'un dels presumptes jihadistes (EFE)
Detenció a Inca d'un dels presumptes jihadistes (EFE)
Palma

Detenen sis presumptes jihadistes a Espanya, el Regne Unit i Alemanya

Els detinguts per la Policia Nacional, quatre a Mallorca, formaven part, suposadament, d'un grup de captació d'Estat Islàmic

RedaccióActualitzat

Agents de la Policia Nacional, amb el suport de les policies alemanya i britànica, han detingut sis persones a qui es considera integrants d'Estat Islàmic. Quatre de les detencions s'han fet a Mallorca -dos a Inca, una a Ariany i una altra a Binissalem-, una al Regne Unit, a Birmingham, i una altra a Alemanya, a la zona de Renania del Nord-Westfalia.

Segons la policia, la cèl·lula formava un entramat internacional i elaborava i difonia material audiovisual molt radical d'Estat Islàmic.

Els detinguts també organitzaven reunions entre joves simpatitzants per aconseguir que viatgessin a zones de conflicte. Enaltien la jihad i donaven suport públicament a atemptats suïcides fets a Europa. El detingut a Birmingham és un imam salafista investigat per diversos països europeus, segons el Ministeri de l'Interior.

Des del juny del 2015, data en què es va apujar a 4 el nivell d'alerta antiterrorista, hi ha hagut 178 detinguts per suposat vincle amb el terrorisme jihadista a l'estat espanyol.

Anar al contingut