París

Detenen sis dels segrestadors d'un veler francès a Somàlia després que han alliberat la trentena d'ostatges

Sis dels dotze pirates que la setmana passada van segrestar els tripulants d'un veler de luxe francès a les costes de Somàlia han estat arrestats pels agents especials francesos desplaçats a la zona. L'operació que ha permès les detencions s'ha dut a terme un cop els 30 ostatges ja estaven en llibertat, després que l'armador del "Ponant" i els segrestadors haguessin arribat a un acord per pagar un rescat.

Actualitzat

A banda de les sis detencions, també s'ha anunciat la recuperació d'uns sacs amb diners, probablement part del rescat que s'havia pagat. Les autoritats franceses mantenen el dispositiu per mirar de detenir els altres sis segrestadors, que continuen fugits. Els pirates eren antics pescadors de Somàlia que s'havien especialitzat en segrestos.

El "Ponant" va ser segrestat per pirates al golf d'Aden, a les costes de Somàlia. Els 30 tripulants, inclosos 22 francesos, tornaven de les illes Seychelles i es dirigien cap a les costes del Mediterrani per recollir uns clients i dur-los a fer un creuer per Malta. No hi havia turistes a bord.

El veler estava ancorat des de diumenge passat en aigües de Somàlia, sota la vigilància d'un vaixell de la marina francesa.

Anar al contingut