Es manifesten contra la violència a Veneçuela després de l'assassinat de l'actriu i "exmiss" Mónica Spear.
Es manifesten contra la violència a Veneçuela després de l'assassinat de l'actriu i "exmiss" Mónica Spear. (Foto: Reuters)
Caracas

Detenen set persones per la seva presumpta implicació en la mort de l'"exmiss" Veneçuela

La policia ha detingut a les últimes hores set persones suposadament relacionades amb la mort de l'"exmiss" Veneçuela Mónica Spear i el seu marit. La fiscalia podria imputar avui mateix els set detinguts, que pertanyen a una banda de delinqüents. Mentrestant, el govern veneçolà reconeix que la violència i la inseguretat estan fora de control. El president Nicolás Maduro demana una llei de pacificació i que els delinqüents entreguin les armes.

RedaccióActualitzat

La fiscalia podria imputar aquest mateix dijous els set detinguts per la seva presumpta implicació en l'assassinat de l'actriu i "exmiss" Veneçuela Mónica Spear i el seu marit, dilluns passat, a l'autopista de Puerto Cabello, al nord del país. Els detinguts formen part d'una banda de delinqüents coneguda com Los Rapiditos, que ha comès diferents atracaments a la zona. Detectius de la policia científica han identificat els membres d'aquesta banda d'assaltants de carretera.

Després de l'assassinat de la model i actriu de telenovel·les, les autoritats veneçolanes han reconegut que la violència i la inseguretat estan fora de control a Veneçuela. Només el 2013 hi ha hagut més morts violentes que a l'Iraq. La constatació s'ha fet en una reunió d'urgència d'alcaldes i governadors amb el president Nicolás Maduro, que defensa una llei més efectiva i que els delinqüents entreguin les armes: "Aquest és un procés de pacificació i desarmament. Ningú es pot quedar amb armes, així de senzill, Les armes les ha de tenir la República."

A Mónica Spear i el seu marit els van assassinar en una carretera quan van aturar el cotxe per una punxada d'un pneumàtic. La filla de la parella, de 5 anys, va resultar ferida.

A la reunió d'autoritats, el president Maduro ha donat la mà per primera vegada al cap de l'oposició, Henrique Capriles, que demana que es declari l'estat d'emergència nacional.

 

 

 

 

Anar al contingut