Missatges de condol a l'escola on pertanyien les víctimes del naufragi del ferri "Sewol". (Foto: Reuters)
Els efectius de rescat han recuperat fins ara 187 cadàvers. (Foto: Reuters)
Seúl

Detenen quatre tripulants més del ferri naufragat a Corea del Sud i s'anuncien canvis per evitar nous errors en la identificació d'alguns cadàvers

El govern de Corea del Sud reconeix errors en la identificació d'alguns cadàvers i es compromet a revisar el procediment

RedaccióActualitzat

Quatre oficials més de la tripulació del ferri naufragat a Corea del Sud el 16 d'abril han estat detinguts aquest dissabte. D'aquesta manera, tots els responsables de la navegació, inclòs el capità, es troben sota custòdia. Els 15 detinguts seran acusats de negligència en les seves obligacions i d'infringir els estàndards d'assistència i rescat al mar.

Deu dies després de la tragèdia, els bussejadors han recuperat 187 cadàvers. En les últimes hores s'han trobat en una mateixa habitació els cossos d'una cinquantena d'estudiants. Tots duien les armilles salvavides. Les tasques de rescat s'han vist alentides a causa de l'empitjorament dels corrents marins i les condicions meteorològiques. De moment, s'han aconseguit revisar 35 de les 111 cabines que tenia el "Sewol".

Al cúmul de despropòsits que envolten aquest naufragi, s'hi han de sumar les denúncies sobre el fet que algunes restes han estat enviades a les famílies equivocades. El govern ha reconegut que alguns dels cossos han sigut identificats malament i s'ha compromès a fer canvis que evitin que es repeteixin aquest tipus d'errors.

 

Anar al contingut