Madrid

Detenen per segon cop un presumpte assetjador per amenaçar 250 nenes perquè li enviessin fotos

Tenia almenys 250 menors amenaçades perquè li enviessin fotografies i vídeos de contingut sexual. Aquest és el delicte que s'imputa a un jove de 24 anys, veí de Chipiona, que ja havien arrestat en una altra ocasió per assetjar menors. Segona la policia, l'home es feia passar per una nena o una adolescent a la xarxa i contactava amb nenes menors d'edat. Llavors intentava infiltrar-se al seu ordinador per obtenir imatges o fins i tot controlar el seu correu per amenaçar-les dient-los que si no accedien als seus desitjos, les humiliaria amb les seves amistats. El jove ja va ser detingut a l'octubre i la policia estava investigant la seva manera d'actuar.

Actualitzat
La policia ha detingut a Chipiona, a Cadis, un jove que es feia passar per nena o adolescent a la xarxa per contactar amb noies menors d'edat i amenaçar-les si no li enviaven imatges de contingut sexual. Ho va aconseguir amb almenys 250 i ja va ser detingut a l'octubre del 2008 per aquest ciberassetjament. Ara, després de comprovar que ha seguit amb les seves amenaces, l'han tornat a detenir i ja és a la presó.

L'home presumptament contactava amb les seves víctimes en xats o xarxes socials, on els participants solen acompanyar el seu nom d'imatges personals, en ocasions en actituds provocatives. En aquest entorn, simulava que era una nena o una adolescent amb la finalitat de guanyar-se la seva confiança. El jove va arribar a utilitzar fins a dotze personalitats diferents, de tots sexes i de diferents edats.

Després del contacte, intentava obtenir fotografies o vídeos de les noies, o fins i tot sessions de càmera web que gravava sense que ho sabessin. Si no hi accedien les amenaça i, segons explica la policia, intentava prendre el control de l'ordinador de la víctima. Si podia, entrava fins i tot al correu, d'on intentava obtenir material confidencial per amenaçar les nenes de fer-lo públic si no accedien als seus desitjos. El xantatge podia arribar fins i tot al nivell d'enviar correus electrònics suplantant la identitat de la menor per humiliar-la. Aquest assetjament durava mesos i arribava a uns alts graus de cruesa en el control psicològic de les seves víctimes.

Segona detenció

Al delinqüent ja el van detenir a l'octubre arran d'una denúncia formulada a Madrid. Llavors se li van intervenir dos ordinadors portàtils i dos discos durs, que s'han analitzat durant mesos i han permès constatar les seves amenaces a, com a mínim, 250 persones, algunes de fora de l'Estat.

Després d'aquesta detenció algunes víctimes van continuar rebent amenaces. Finalment, un jutge ha ordenat que el tornin a detenir i ja és a la presó.
Anar al contingut