Ciclisme

Detenen Manolo Saiz i Eufemiano Fuentes en una operació contra el dopatge esportiu

Manolo Saiz, director esportiu del Liberty Seguros, i el metge Eufemiano Fuentes han estat detinguts a Madrid per la Guàrdia Civil. Segons informa la Cadena Ser, les detencions formen part d'una àmplia operació contra el dopatge a escala espanyola. Saiz ja es va veure afectat la temporada passada pel positiu del líder de l'equip, Roberto Heras, a la Volta a Espanya, i Fuentes ha estat vinculat a presumptes casos de dopatge en la seva àmplia trajectòria per diversos equips.

Actualitzat

Les detencions s'han fet aquest dimarts a la tarda a Madrid. Fuentes venia de les Canàries amb el ciclista del Liberty Alexander Vinokourov, mentre que Saiz venia d'Itàlia, on havia estat amb el seu equip al Giro els últims dies.

Les detencions s'han efectuat per un presumpte delicte contra la salut pública. L'operació continua oberta i s'estan efectuant diversos registres i anàlisis de la documentació. Els altres dos detinguts també estan relacionats amb el món del ciclisme (un d'ells és un farmacèutic de Madrid). L'operació la coordina el jutjat número 31 de la plaça Castilla. 

La pràctica contra la qual s'està portant a terme aquesta operació és coneguda com a "autotransfusió". Consisteix a extreure sang als ciclistes durant l'època d'entrenament en alta muntanya (quan els nivells d'oxigen a la sang són més alts) i després se'ls torna a injectar aquesta sang en plena competició oficial.

Anar al contingut