L'exministre de Finances Iuri Kolobov (Viquipèdia)
La justícia ucraïnesa acusa l'exministre de Finances Iuri Kolobov d'haver desviat set milions d'euros cap a una empresa privada (Viquipèdia)
Altea

Detenen l'exministre de Finances de Ianukóvitx a Altea

Les autoritats judicials ucraïneses acusen Iurii Kolobov d'haver malversat 7 milions d'euros

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut a Altea, al País Valencià, Iuri Kolobov, ministre de Finances d'Ucraïna en el govern de l'expresident Víktor Ianukóvitx. La detenció s'ha fet en compliment d'una ordre internacional de la Interpol.

Les autoritats judicials ucraïneses acusen Kolobov de malversació de fons públics i d'apropiació indeguda per un import de 7 milions d'euros, segons ha informat la mateixa Guàrdia Civil. L'exdirigent ucraïnès es trobava en parador desconegut des de la caiguda de l'anterior govern d'Ucraïna el febrer del 2014 i la fugida del país del president i altres membres de l'executiu.

Durant els últims mesos, se sospita que l'exministre i la seva família s'han amagat a la zona d'Alacant. La justícia de Kíev va emetre una ordre internacional de detenció a través de la Interpol perquè acusaven Kolobov de desviar diners públics cap a una empresa privada.

Anar al contingut