Jorge Batesteza va assessorar la construcció de l'Hospital de Sant Joan (Reus).
Jorge Batesteza va assessorar la construcció de l'Hospital de Sant Joan (Reus).
Barcelona

Detenen l'arquitecte Jorge Batesteza per presumpte blanqueig de capitals relacionat amb el "cas Innova"

La Guàrdia Civil de Barcelona ha detingut aquest divendres l'arquitecte Jorge Batesteza per un presumpte delicte de blanqueig de diners. S'acusa a l'arquitecte, vinculat al "cas Innova", d'haver cobrat 387.000 euros de manera injustificada.

RedaccióActualitzat
La Guàrdia Civil de Barcelona ha detingut aquest dimecres al matí a l'arquitecte Jorge Batesteza, vinculat amb el "cas Innova" de Reus, per un presumpte delicte de blanqueig de capitals. Segons ha sabut Catalunya Ràdio, els agents han registrat el seu domicili del carrer Santa Trinitat i el seu despatx particular, situat al número 6 del carrer Anglí de Barcelona, davant la presència de l'arquitecte. Batestaza ha estat traslladat a la comissaria de la Guàrdia Civil de Tarragona, i previsiblement, demà passarà disposició judicial a Reus.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer (CiU), va acusar l'arquitecte d'haver cobrat 387.000 euros de manera injustificada per assessorament en la construcció de l'Hospital de Sant Joan de la localitat. Aquests diners els hauria cobrat de l'Ajuntament, a través de l'hospital, en una ramificació dels pagaments investigats del grup municipal Innova.

Aquests 387.000 euros els hauria cobrat en diferents factures entre el juny de 2007 i desembre de 2010 per contractes signats amb Innova en concepte "d'assessorament tècnic en la realització de les inversions que té projectades el "holding" d'empreses municipals en infraestructures de caràcter sanitari, en concret la construcció del nou Hospital de Sant Joan".

Batestaza va anar al Consistori al juliol de 2012 per entrevistar-se amb la segona tinenta d'alcalde, Teresa Gomis. L'arquitecte li va ensenyar, però no li va lliurar, la documentació que, segons ell, justificaria aquests pagaments.

L'equip de govern (CiU-PP) va acusar Batesteza el juny de l'any passat d'aquests cobraments per uns treballs que no va efectuar, però el consistori no va remetre la informació al Tribunal de Comptes, malgrat que un informe de l'interventor i el secretari municipal ho aconsellava.

L'exdirector de l'Institut Català de la Salut i exgerent d'Innova, Josep Prat, que va ser detingut al febrer d'aquest any per presumpta estafa i malversació de fons públic, va signar el contracte amb Batesteza.
Anar al contingut