Reus

En llibertat la regidora de la CUP de Reus que han dut detinguda a declarar

Mariona Quadrada no s'havia presentat a tres citacions acusada d'un delicte d'odi per les protestes contra la policia de l'1-O

Actualitzat

La regidora de la CUP de Reus, Mariona Quadrada, comparegut aquest matí als jutjats detinguda pels Mossos d'Esquadra. La regidora de la CUP s'ha acollit al dret a no declarar davant l'acusació d'un delicte d'odi per la protesta que es va fer el 3 d'octubre contra els policies de l'1-O i per signar el manifest conjunt de l'ajuntament de Reus contra l'actuació policial durant el referèndum.

Mariona Quadrada ha sortit del jutjat amb lliberat amb càrrecs. La regidora ha declarat que considera inexistent el delicte que se li imputa.

"Això no és cap delicte d'odi. Sabem perfectament què són els delicte d'odi i aquest no ho és. I jo ni em sento culpable ni em sentiré mai. Hi ha tants casos d'injustícia que ja no ens podem permetre el luxe de sentir-nos malament sinó que ens hem de sentir amb la força que formem part d'un col·lectiu de persones que volem trencar amb el règim del 78, decidir sobre el nostre prenet i el nostre futur, , recuperar la sobirania que ens pertoca coma poble català i implementar la Repúblca des de tots el àmbits de manera efectiva i ara."


Quadrada ha estat detinguda a les 8 del matí quan sortia de casa seva per no haver-se presentat a repetides citacions de la jutge. Els Mossos d'Esquadra han portat la regidora en un primer moment a la comissaria i després al jutjats on la jutgessa l'havia requerit en tres ocasions.

 

 

Els fets que investiga el jutjat son els dels dies anteriors i posteriors a l'1 d'octubre quan hi va haver manifestacions davant l'hotel on s'allotjaven els agents especials i es va donar a conèixer un manifest de l'ajuntament en què es demanava que marxessin de la ciutat. El cas està en procés d'instrucció i si no es desestima,  els fets hauran d'anar a judici.

 

Uns dues centes persones han  acudit a la concentració convocada per la CUP a partir de les 9 del matí a les portes dels jutjats. També hi han assistit els grup d'avuis de la plaça del Mercadal.

 

 

Obligats a anar al jutjat

El Jutjat número 2 de Reus va ordenar aquest dimecres la detenció de Quadrada després que no hagi comparegut en cap de les tres ocasions que la jutge la va citar per declarar, la darrera dilluns passat. La regidora ha al·legat que no reconeix els tribunals espanyols.         

De fet, els altres dos regidors de la CUP investigats en la causa, Marta Llorens i Oriol Ciurana, van acabar compareixent el passat desembre, un cop detinguts, després d'haver incomparegut en dues ocasions.

La regidora havia de declarar aquest dilluns juntament amb diversos bombers també investigats. Finalment, però, el jutjat va decidir canviar les dates de la compareixença d'aquests últims.
          

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155Referèndum 1-OJudicialDelicte d'odi
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut