Riad

Detenen la noia que duia top i faldilla en un vídeo que ha encès l'Aràbia Saudita

Segons la cadena de televisió estatal, la policia de Riad ha detingut la jove per portar "roba indecent"

RedaccióActualitzat

La dona saudita sota recerca per haver penjat un vídeo de poc més de 6 segons en una xarxa social on se la veia passejant per un carrer buit vestida amb top i faldilla finalment ha estat detinguda. Així n'ha informat la televisió estatal Al Ekhbariya.

Després que les imatges donessin la volta al món i molts usuaris la critiquessin, la policia religiosa va començar a buscar-la per portar "roba indecent" i incomplir els principis i els costums de la religió islàmica.

L'Aràbia Saudita té algunes de les normes més estrictes del món amb les dones: en públic, han de vestir-se cobertes de cap a peus i tampoc poden conduir ni viatjar sense un acompanyant masculí.

♦ Dones saudites prenen la iniciativa a Barcelona: "Aviat conduirem"

El vídeo va ser publicat el cap de setmana per una model que s'identifica amb el nom d'usuari "Khulood" i on se la veu passejant per la Ushayqir, una zona històrica del nord de l'Aràbia Saudita. La població es troba a uns 150 quilòmetres de la capital del regne, Riad.

El Comitè per a la Promoció de la Virtut i la Prevenció del Vici ha informat en un comunicat que la institució està monitoritzant el cas.

El destí de la noia no està clar, com tampoc el dels qui l'acompanyaven i van gravar les imatges. S'ha de decidir si la deixen en llibertat després de declarar o en mantenen la detenció.

Al país, part de l'opinió pública ha exigit que es prenguin mesures contra la model, mentre altres n'han aplaudit la valentia. D'altres també al·leguen que algunes dones estrangeres influents queden exemptes dels codis de vestimenta quan visiten el país i han recordat la visita de Melania i Ivanka Trump. Però hi ha qui els respon que si una dona viu a l'Aràbia ha de respectar les seves normes.

Anar al contingut