Madrid

Detenen la cúpula de Vitaldent per frau fiscal i blanqueig de capitals

La policia ha fet 13 detencions i ha confiscat un avió i 36 vehicles de luxe. Els 400 centres que hi ha tot l'Estat funcionen amb normalitat

RedaccióActualitzat

La Policia Nacional ha detingut aquest dimarts el propietari de les clíniques dentals de Vitaldent, Ernesto Colman, i 12 persones més a diferents punts de la comunitat de Madrid, en l'operació "Topolino" per un presumpte delicte fiscal i blanqueig de capitals, segons han confirmat fonts de la investigació. L'operació no té res a veure amb el funcionament de les franquícies de la marca, que estan treballant amb normalitat.

L'actuació policial de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) continua oberta i és conseqüència de nombroses denúncies de clients. A més del seu propietari, la policia també ha detingut alguns dels seus col·laboradors, com el vicepresident de l'empresa, Bartolomé Conde.

Segons fonts de la investigació, la policia ha confiscat un avió i 36 vehicles de luxe. A Colman l'acusen de blanquejar a Suïssa i Luxemburg els guanys pels tractaments que els pacients pagaven cada mes en efectiu. Part d'aquest capital tornava a Espanya per ser invertit en més d'un centenar d'immobles i finques rústiques. El frau puja a diversos milions d'euros. El dispositiu policial s'ha precipitat davant la sospita que el principal implicat podia escapar tancant el negoci. 

Vitaldent disposa de més de 400 clíniques dentals, amb una facturació d'uns 500 milions d'euros. També té clíniques a Itàlia i Polònia. El seu propietari, l'uruguaià Ernesto Colman, ha aparegut moltes vegades a la llista de les fortunes d'Espanya.

Els detinguts han estat posats a disposició del Jutjat d'Instrucció número 2 de Majadahonda, que instrueix la causa arran d'una denúncia de la Fiscalia Anticorrupció per suposats delictes contra Hisenda, blanqueig i estafa a franquiciats. La investigació permet garantir la continuïtat de les clíniques Vitaldent ja que es tracta d'una actuació judicial en defensa dels denunciants, que seguiran amb l'administració d'aquestes clíniques.

Aquesta operació policial arriba només dues setmanes després de la fallida de les clíniques Funnydent i la detenció del seu responsable.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut