Detenen falsos revisors de gas per estafar almenys 340 persones grans

Els estafaven i també els robaven, perquè aprofitaven la visita per distreure les víctimes i endur-se diners i objectes de valor

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han informat de la detenció d'una banda de sis persones que es feien passar per revisors de gas i que han estafat almenys 340 persones d'edat avançada. Els sis detinguts actuaven de manera massiva a tot l'estat espanyol, i, de mitjana, a cada persona que enganyaven li prenien diners i objectes per valor d'uns 250 euros.

Per guanyar credibilitat davant les víctimes feien servir el nom d'organismes oficials i, entre altres tècniques, fingien la instal·lació d'un sensor de fums aprofitant una campanya institucional recent per preveure incendis.

 

 

Estafats i també robats

Mentre feien les falses revisions distreien les persones per robar-los efectes personals i, si no aconseguien enganyar-les, amenaçaven de tallar-los el subministrament si no es feia la revisió o la reparació del fals desperfecte, per la qual cosa finalment moltes víctimes acabaven pagant pel neguit de veure's sense calefacció o sense gas per cuinar.

La policia ha recuperat més de 43.000 euros en efectiu, material informàtic, eines per fer les simulacions i llistes de víctimes potencials.

 


La policia recomana no pagar mai en metàl·lic

Durant la investigació, els agents van poder constatar que una part de les persones afectades no havien denunciat els fets. El motiu era el dubte que tenien sobre si realment les havien estafat, a causa la bona actuació dels estafadors, i, en cas d'haver-se'n adonat, els feia por i vergonya explicar els fets.

Dels sis detinguts, dos han ingressat en presó preventiva i la resta han quedat en llibertat amb càrrecs amb l'obligació de presentar-se periòdicament davant del jutjat. Es recomana no fer cap pagament en efectiu a operaris del gas. En cas de rebre qualsevol comunicació d'una empresa de subministraments, davant del dubte, s'ha de trucar al servei d'atenció al ciutadà de la companyia.

 

 

Anar al contingut