Mataró

Detenen el propietari d'una immobiliària de Mataró acusat d'estafar més de 60.000 euros a llogaters

L'home es quedava els diners del dipòsit en lloc d'ingressar la fiança a l'Institut Català del Sòl

Actualitzat

Detingut el propietari d'una immobiliària del centre de Mataró, al Maresme, acusat d'estafar més de 60.000 euros a diversos llogaters. L'home falsificava els contractes de lloguer i no ingressava les fiances a l'Incasòl, l'Institut Català del Sòl.

La investigació dels Mossos va començar arran de la denúncia d'una llogatera que no va recuperar el dipòsit quan va deixar el pis on vivia. Fonts policials asseguren que el detingut podria haver actuat així en 76 casos més, localitzats a Mataró i Granollers. Sempre actuava igual. Quan el propietari d'un pis el contractava perquè li llogués el pis, localitzava un futur llogater i formalitzaven el contracte de lloguer. Tal com exigeix l'Institut Català del Sòl, es feia constar que el llogater deixava uns diners en concepte de fiança. Aquests diners, però, no s'arribaven a ingressar mai a l'Incasòl.

El detingut falsificava tant el segell del registre de la propietat com el número de registre i posteriorment els mostrava el rebut conforme l'ingrés s'havia efectuat, però ell es quedava els diners dels dipòsits. Ni arrendador ni arrendatari sabien res de l'operació i, fins que el contracte de lloguer no s'extingia, cap de les dues parts reclamava els diners.

El jutge l'ha deixat en llibertat amb càrrecs i ha de comparèixer davant del jutjat cada 15 dies, fins que acabi la instrucció del cas.

 

 

Anar al contingut