El robatori va ser l'any 2005
El robatori va ser l'any 2005
València

Detenen el presumpte cervell del robatori de 67 milions en diamants a Amsterdam

A Amsterdam també s'han detingut sis persones, quatre homes i dues dones, relacionades amb el mateix cas

RedaccióActualitzat

Detenen a València un dels presumptes autors del robatori de diamants que hi va haver a l'aeroport Schiphol d'Amsterdam fa dotze anys. Es tracta d'un holandès de 55 anys que podria ser l'autor intel·lectual i que ja ha passat a disposició judicial, segons fonts policials. A Amsterdam també s'han detingut sis persones, quatre homes i dues dones, relacionades amb el mateix cas.

El robatori va ser l'any 2005 i està considerant un dels més importants, perquè el valor estimat dels diamants era d'uns 67 milions d'euros.

Un grup de persones armades va assaltar un vehicle blindat de la companyia aèria KLM en una pista de màxima seguretat de l'aeroport de Schiphol i es van endur les joies, el destí de les quals era Anvers.

Part del botí va ser recuperat en un vehicle, però bona part segueix desapareguda, l'equivalent a uns 40 milions d'euros.

Després dels fets van ploure les crítiques contra la seguretat a l'aeroport de Schiphol, ja que els lladres van entrar a l'aeròdrom a través d'una zona d'alta seguretat, només accessible als empleats, que comptaven amb un carnet especial.

Una àmplia investigació va començar poc després i, encara que al seu moment hi va haver 7 detencions, cap dels sospitosos va ser jutjat, per falta de proves.

Al cap d'un any, la investigació es va tancar davant l'absència de pistes. No obstant això, l'any passat la policia va obtenir noves dades que van permetre reprendre la investigació, i no es descarten més detencions.

Anar al contingut