Atemptat a "Charlie Hebdo" el 7 de gener del 2015
Atemptat a "Charlie Hebdo" el 7 de gener del 2015
París

Detenen el cunyat de Cherif Kouachi, un dels autors de la massacre de "Charlie Hebdo"

Es tracta de Mourad Hamyd, un home de 20 anys, acusat de tenir lligams islamistes i d'haver-se associat amb malfactors amb finalitats terroristes

RedaccióActualitzat

La justícia francesa ha detingut aquest dissabte el cunyat de Cherif Kouachi, un dels autors de la massacre contra el setmanari satíric "Charlie Hebdo" el gener de l'any passat.

Es tracta de Mourad Hamyd, un home de 20 anys, acusat de tenir lligams islamistes i d'haver-se associat amb malfactors amb finalitats terroristes.

Les autoritats búlgares el van entregar aquest dissabte en compliment d'una ordre de detenció emesa per la justícia francesa. El jove va intentar viatjar a Turquia a finals de juliol, però aquest país li va denegar l'accés.

Mourad Hamid va ser detingut un parell de dies després de l'atemptat al setmanari francès, però el van deixar en llibertat en no tenir proves contra ell. Ara, li han trobat a l'ordinador diversos indicis que apunten a possibles vincles amb el terrorisme jihadista.

L'atac contra el setmanari satíric Charlie Hebdo pels germans Chérif i Said Kouachi que va provocar 12 morts el 7 de gener del 2015, va ser el primer d'una sèrie d'atemptats islamistes que han sacsejat França durant l'últim any i mig.

Anar al contingut