Enterrant les víctimes del naufragi (Reuters)
Enterrant les víctimes del naufragi (Reuters)
Tanzània

Detenen el capità i la tripulació del ferri accidentat al llac Victòria, amb 224 morts

L'embarcació anava sobrecarregada i els tripulants no tenien la formació adequada

RedaccióActualitzat

La policia ha detingut el capità i els treballadors de l'embarcació Nyerere, que aquest dijous va naufragar al llac Victòria, a Tanzània. L'accident va causar la mort de 224 persones. Segons les primeres investigacions, el ferri anava sobrecarregat. Només tenia capacitat per portar un centenar de persones, i n'hi anaven entre 300 i 400, segons algunes fonts.

També s'apunta que la persona que dirigia l'embarcació no tenia la formació oficial per fer-ho i que el capità no anava en aquell moment a la nau. El ferri feia la ruta entre les illes d'Ukerewe i Ukara, al sud del llac, a només 50 metres del port on havia d'atracar.

 

 

 

La xifra de morts podria augmentar els pròxims dies ja que només s'han rescatat amb vida unes 50 persones. De les 224 víctimes, se n'han identificat 171. Dues terceres parts són dones i nens.

El ferri es va construir a Tanzània fa 14 anys i aquest mes de juny es van canviar els dos motors. En aquest país africà hi va haver un dels pitjors naufragis el maig del 1996, quan el MV Bukoba es va enfonsar també al llac Victòria, amb un balanç de 615 morts. Igual que el cas del Nyerere, el Bukova portava més càrrega que la que podia resistir. Duia un miler de passatgers, més del doble de la seva capacitat màxima.

Anar al contingut